نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

لجبازي كودكان به دلايل مختلفي مانند ژنتيك، عوامل محيطي و روش تربيت والدين باز مي‌گردد. زماني كه والدين به خواسته هاي كودك خود عمل نمي‌كنند، كودك دست به لجبازي مي‌زند و شروع به رفتارهاي بد مي‌كند. بهترين راه درمان براي لجبازي كودكان صحبت با كودك و در نظر گرفتن جريمه و تشويق است. اما بايد اين موضوع را به ياد داشته باشد كه كمك از روانشناس بهترين راه كنترل و تربيت كودكان است. گاهي لجبازي كودكان نشات گرفته از اختلال بيش فعالي آنها است و تنها به دست روانشناس و مشاورين كودك قابل تشخيص و درمان مي‌باشد.

منبع: لجبازي كودكان | علت و درمان لجبازي كودكان

‌لجبازي كودكان

لجبازي در كودكان يا نافرماني كودك براي والدين دشوار و طاقت فرسا است. اصولا كودكان لجباز نشانه هاي بيش فعالي هم دارند و بايد حتما تحت نظر روانشناس و مشاورين كودك قرار بگيردند. اگربيش فعالي كودكان درمان نشود تاثيرات منفي به همراه خواهد داشت و كودك در بزرگسالي از پس زندگي روزمره خود بر نمي‌آيند.

لجبازي كودكان با الگوهاي عصبانيت، تحريك پذيري، بهانه گيري، كينه ورزي و سرپيچي همراه است. براي مقابله با لجبازي كودكان نياز نيست كه به تنهايي به دنبال راهكار باشيد. براي‌درمان از روانشناس و مشاورين كمك بگيريد تا در رابطه با اختلال بيش فعالي بيشتر آشنا شويد و از نحوه رفتار با لجبازي كودكان آشنا شويد.

علت لجبازي كودكان

علت و دلايل لجبازي كودكان به طور قطع مشخص نيست. اما ريشه و زمينه هاي ارثي و محيطي مي‌تواند از دلايل لجبازي كودكان محسوب شود. در ادامه در رابطه با علت لجبازي كودكان توضيح داده ايم.

1. عوامل ارثي

از علت هاي لجبازي كودكان مي‌توان به عوامل ارثي اشاره كرد. مادر و پدراني كه شخصيت عصبي، خودخواه و لجباز دارند كودكان لجبازي نيز تحويل خواهند داد. نحوه عملكرد عصبي و مغزي افراد از ژنتيك پدر و مادر به ارث برده شده است. بنابراين عوامل ارثي زمينه اصلي لجبازي كودكان به شمار مي‌روند.

2. عوامل محيطي

لجبازي كودكان به عوامل محيطي آنها نيز باز مي‌گردد. شرايط فرزند پروري و عدم نظارت بر رفتار كودك باعث تربيت كودكي لجباز خواهد شد. گاهي والدين براي تربيت فرزندان خود زمان كافي صرف نمي‌كنند و كودك را به حال خود رها مي‌كنند. اما برخي از والدين نيز به دليل سخت گيري هاي افراطي باعث تربيت كودك لجباز مي‌شوند.

3. مشكلات خانوادگي | لجبازي كودكان

كودكاني كه در خانواده هاي سالم و با آرامش زندگي مي‌كنند از زمينه هاي اختلال كمي برخوردارند. مشكلات خانوادگي بر روحيات كودك تاثيرات منفي مي‌گذارد و در نهايت لجبازي كودكان بروز پيدا مي‌كند. شرايط محيطي با شرايط ژنتيكي تركيب مي‌شوند و نافرماني ها و لجبازي هاي كودك را نمايان مي‌كند.

4. اشتباه تربيتي والدين

كودكان آينه رفتار ما هستند. احتمالا بارها و بارها اين جمله را شنيده ايد كه كودكان رفتار پدر و مادر خود را تقليد مي‌كنند. پدر و مادراني كه لجباز هستند اين رفتار را به كودك خود آموزش مي‌دهند و باعث تربيت كودك لجباز مي‌شوند. بنابراين يادگيري يكي از علل لجبازي كودكان است. براي تربيت صحيح كودكان بايد به رفتار خود دقت داشته باشيد و رفتارهاي بد خود را اصلاح كنيد. هرچه در زمان كودكي كودك رفتار مي‌كنيد، در بزرگسالي او دريافت خواهيد كرد. در واقع خود درگير و با چالش روبرو خواهيد شد.

5. آموزش ندادن به كودك

زماني كه تربيت كودك و آموزش صحيح انجام نشود كودك به رفتارهاي خود ادامه مي‌دهد و با لجبازي به خواسته هاي خود مي‌رسد. كودك نمي‌داند كه كدام رفتار درست و كدام رفتار نادرست است. تنها از اين موضوع آگاه است كه اين رفتار باعث رسيدن به خواسته ها مي‌شود. بنابراين عدم آموزش صحيح را مي‌توان به لجبازي كودكان نسبت داد.

درمان لجبازي كودكان

براي كنترل و درمان لجبازي كودكان بايد والدين به راهنمايي ها و نكات مهمي كه متخصصان كودك آموزش مي دهند اهميت دهند. كمك از روانشناس گزينه بسيار مناسبي براي درمان لجبازي كودكان است. در ادامه به راهكارهايي اشاره كرده ايم كه به كاهش لجبازي كودكان كمك مي‌كند.

1. براي كاهش لجبازي كودكان آرامش خود را حفظ كنيد

براي كنترل و درمان لجبازي كودك اولين قدم حفظ آرامش خود است. درمان لجبازي كودكان كار دشوار و سختي است كه نياز به آرامش و صبوري دارد. براي شروع درمان بهتر است تا در وهله اول آرامش خود را حفظ كنيد. واكنش تند پدر و مادر باعث لجبازي بيشتر كودكان مي‌شود. در صورتي كه آرامش خود را حفظ نكنيد درمان نه تنها صورت نمي‌گيرد، بلكه شديد تر و بدتر مي‌شود.

2. به آگاهي كافي برسيد

براي درمان لجبازي كودكان بايد به آگاهي كافي برسيد و تربيت ايده آل را آموزش ببينيد. براي استفاده از تكنيك هاي مناسب بايد به خوبي آن ها را درك كنيد و بر اساس روش هاي تربيتي مناسب كودك را درمان كنيد. براي‌درمان لجبازي كودكان بايد والدين روي رفتار خود كار كنند و رفتارهاي اشتباه شان به كمترين حد برسد.

3. براي درمان لجبازي كودكان بي توجهي كنيد

علت اصلي لجبازي كودكان ، تلاش آن ها براي جلب توجه است. كودكان براي جلب توجه دست به لجبازي مي‌زنند و به خواسته هاي خود مي‌رسند. زماني كه والدين به لجبازي كودكان توجه كنند و آنها را به خواسته هاي خود برسانند، لجبازي تشديد مي‌شود. بنابراين براي رفع اين اتفاق بايد به كودك بي توجهي كنيد و رفتارهاي او را نشنيده بگيريد. حتي براي آرام سازي كودك اقدامي نكنيد. شايد گريه و رفتارهاي نامناسب كودك شما را آزار دهد، اما براي تربيت فرزند لازم است تا خودتان را كنترل كنيد.

4. براي رفتارهاي بد كودك جريمه مشخص كنيد

براي درمان لجبازي كودكان بايد براي رفتارهاي بد او جريمه در نظر بگيريد. زماني كه مي‌خواهيد جريمه را براي كودك در نظر بگيريد نبايد عصباني و خشمگين باشيد. در كمال آرامش و خونسردي سعي كنيد جريمه را اعلام كنيد. زماني كه مي‌خواهيد جريمه را در نظر بگيريد بايد به كودك بگوييد كه براي چه چيزي جريمه را در نظر گرفته ايد و اين جريمه براي كدام رفتار است. براي در نظر گرفتن جريمه ها سعي كنيد از تنبيه بدني دوري كنيد و حتي كودك را با جريمه هاي ترسناك و تاريكي تهديد نكنيد. براي جريمه مي‌توانيد از موارد زير استفاده كنيد.

  1. حق تماشاي تلويزيون را از كودك بگيريد.
  2. حق بازي با موبايل را از كودك بگيريد.
  3. براي ساعتي با او صحبت نكنيد.
  4. رفتار بد او را كاملا توضيح دهيد.
  5. از جريمه هايي استفاده كنيد كه قابل اجرا باشد.

5. براي رفتارهاي خوب كودك پاداش بدهيد

براي درمان لجبازي كودك كارها و رفتارهاي خوب كودك را تشويق كنيد. زماني كه رفتارهاي مناسب و شايسته اي از كودك ديديد بايد او را تشويق كنيد. زماني كه كودك بر خلاف لجبازي هايش رفتاري انجام داد بايد مورد تشويق قرار بگيرد. تشويق رفتار و شخصيت كودك باعث كاهش لجبازي و رفتار هاي منفي مي‌شود. با تشويق رفتارهاي خوب كودك ياد مي‌گيرد كه بدون لجبازي و كج خلقي به خواسته هاي خود برسد.

6. براي درمان لجبازي كودكان قوانيني را مشخص كنيد

براي درمان و كنترل لجبازي كودكان بايد قوانين و حد و مرزي را مشخص كنيد. كنترل گري رفتارهاي كودك را كنار بگذاريد و از سخت گيري پرهيز كنيد. با كمك كودك قوانين را مشخص كنيد تا او نيز با قوانين موافق باشد. سعي كنيد حد و مرز به گونه اي باشد كه جلب توجه و عصبانيت رخ ندهد و همه رفتارها با آرامش صورت بگيرد.

7. به خواسته كودك اهميت بدهيد

به خواسته ها و نيازها براي كاهش لجبازي كودكان گوش دهيد. با اهميت به خواسته ها و گوش فرا دادن به تمام حرف هاي كودك به او نشان مي‌دهيد كه از اهميت بالايي برخوردار است و بدون لجبازي مي‌تواند حرف هايش را بزند.

8. منطقي و مهربان رفتار كنيد

براي كاهش لجبازي كودكان بايد سعي كنيد تا منطقي و مهربان رفتار كنيد. به خواسته هاي كودك منطقي پاسخ دهيد تا از ميزان لجبازي كودك كاسته شود. با اين روش به كودك توجه مثبت مي‌كنيد و كودك ياد مي‌گيرد كه براي جلب توجه نياز به لجبازي نيست.

9. براي كاهش لجبازي كودكان با كودك صحبت كنيد

براي كاهش لجبازي كودكان بايد با كودك صحبت كنيد. براي‌كودك خود زماني را در نظر بگيريد تا صحبت هاي يكديگر را گوش دهيد. صحبت با كودك به اندازه زيادي به او انرژي مثبت مي‌دهد و براي جلب توجه ديگر نياز به لجبازي نمي‌بيند. هنگام صحبت با كودك از او سوال كنيد كه چه چيزي ناراحتش كرده است كه لجبازي مي‌كند. و به او بگوييد كه رفتارهايش اشتباه و نادرست است. با صحبت كردن به كودك ياد مي‌دهيد كه خواسته هاي خودش را بيان كند و لجبازي نكند.

10. تا جاي ممكن با كودك همكاري كنيد

براي كاهش لجبازي كودكان بايد سعي كنيد زماني كه ناراحت و كلافه است با او همكاري كنيد. با همراهي مي‌توانيد به كودك توجه كنيد و رفتار او نسبت به لجبازي را كاهش دهيد.

11. با نظارت كامل به كودك حق انتخاب بدهيد

اگر براي كاهش لجبازي كودكان به دنبال راهكار هستيد بايد به خواسته هاي او گوش دهيد. پس از گوش دادن براي او گزينه هاي انتخاب كنيد و حق انتخاب را به او بدهيد. مثلا اگر كودك براي لباس پوشيدن لجبازي مي‌كند، چند دست لباس قرار دهيد و به كودك بگوييد تا انتخاب كند و بپوشد. با اين كار هم به خواسته كودك گوش داده ايد و هم بر اساس خواسته خود پيش رفته ايد.

12. براي كاهش لجبازي كودكان از روانشناس كمك بگيريد

براي راهكار و كنترل لجبازي كودكان بايد از روانشناس كمك بگيريد. كمك از روانشناس به ريشه يابي لجبازي و شخصيت كودك نيز كمك مي‌كند. بنابراين براي تربيت درست و صحيح بهترين انتخاب كمك از روانشناس است.

كلام آخر

لجبازي كودكان بيشتر به دليل جلب توجه و رسيدن به خواسته ها است. اما زماني كه به لجبازي هاي كودك پاسخ اشتباه دهيم. كودك شرطي مي‌شود و ديگر رفتار درست را ياد نمي‌گيرد. براي آموزش و راهنمايي رفتار درست نياز به روانشناس الزامي است. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر روي لينك زير كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه لجبازي كودكان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: لجبازي كودكان | علت و درمان لجبازي كودكان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/11/26  ] [ ۱۷ ] [ ninimind ] [ ]

بازي كودكان بخشي از زندگي و فرايند رشد آنان است، كودكان از انجام بازي لذت مي‌برند و به واسطه آن با محيط شان آشنا هم مي‌شوند. بازي‌هايي كه در كودكي انجام مي‌دهيم، تاثير زيادي در رفتارها و خلق و خوي ما در بزرگسالي دارد. آنان هنگام بازي علاوه بر به كارگيري نيروي بدني از ذهن شان نيز استفاده خواهند كرد و به وسيله آن با ديگران ارتباط برقرار مي‌كنند. انواع بازي‌هاي تخيلي باعث توانمند شدن حافظه كودك مي‌شوند. بين كودك و بازي ارتباطات جسمي، حسي و عاطفي زيادي وجود دارد. حتي خيلي اوقات با بازي احساسات و آرزوهاي خود را بيان مي‌كند. بازي موثرترين عامل در كاهش اضطراب كودكان است. اگر با كودكان درست بازي كنيد ارتباط قوي با آن‌ها برقرار مي‌كنيد. اين موجب كاهش لجبازي و افزايش اعتماد به نفس و همينطور افزايش اطمينان و حس امنيت دركودكان خواهد شد.

منبع: بازي كودكان

بازي كودكان

بازي‌ براي كودك جهت ورود به دنياي بزرگسالي و آشنايي با دنياي پيرامون‌اش ضروري است. اما بازي‌هاي متناسب با سن كودك و مهارت‌هاي شما براي بازي با او به طي مراحل رشدكودكان كمك مي‌كند. بچه‌ها تا قبل از دوسالگي به بازي‌هاي فردي علاقه‌مند هستند. او در اين سنين بيشتر با خودش يا اسباب بازي‌هايش بازي مي‌كند و آن چنان نيازي به همبازي نخواهد داشت. از سن دو تا سه سالگي كودكان بازي‌هاي موازي و نمادي را انجام مي‌دهند. كودكان بعد از سه سالگي قادر به انجام بازي‌هاي مشاركتي هستند. به همين دليل وجود يك همبازي در اين سنين براي كودكان بسيار مهم است؛ چرا كه او نياز به تعامل با ديگران دارد.

براي آشنايي بيشتر با ساير روش هاي تقويت هوش كودك كليك كنيد.

اهميت بازي با كودكان تا سن 6 سالگي

امروزه به دليل شاغل بودن والدين، آن‌ها وقت كمتري براي بازي‌با كودك خود سپري مي‌كنند. اكثرا با دادن تلفن همراه و روشن كردن تلويزيون مي‌خواهند آنها را سرگرم كنند. كودكان نياز دارند كه با والدين خود وقت بگذرانند و فعاليت بيشتري داشته باشند. بازي‌با كودكان اين اجازه را مي‌دهد تا آن‌ها خلاقيت هاي خود را شكوفا كنند و باعث رشد سالم مغز شوند. در ادامه برخي از مهم‌ترين نتايج بازي‌با كودكان را مي خوانيم.

در هنگام بازي بسياري از استعدادها و توانايي‌هاي كودكان شكوفا مي‌شود.

بازي باعث تقويت ذهن و جسم مي‌شود و همينطور به رشد مغزي كودك كمك شاياني خواهد كرد.

باعث افزايش توانايي يادگيري كودك در هر زمينه‌اي مي‌شود و با قوانين و رعايت آن‌ها آشنا خواهد شد.

با بازي ارتباطات اجتماعي و مهارت‌هاي روانشناختي كودك تقويت مي‌شود.

اسباب‌بازي‌هاي مناسب كودكان 1 تا 6 سال

كودكان زير3 ماه: اسباب‌بازي هايي با خطوط رنگي يا سياه و سفيد، جغجغه هاي متنوع

كودكان 4 تا 7 ماه: اسباب‌بازي هاي نرم و ژله اي يا پارچه اي

كودكان 8 تا 12 ماه: اسباب‌بازي هايي كه نسبتا بزرگ هستند و سبدي براي قرار دادن اسباب‌بازي در آن و خالي كردن آنها. اسباب بازي‌هاي موزيكال يا سخنگو كه با باتري يا شارژ كار مي‌كنند

كودكان 1 تا 2 سال: توپ، اسباب بازي‌هاي كشيدني، ماشين، كتاب داستان هاي ساده با اشكال بزرگ، بازي‌هاي فكري و هرم هوش

كودكان 2 تا 3 سال: اسباب بازي‌هاي تقليدي نظير وسايل آشپزي، تلفن، ماشين، انواع عروسك، كالسكه، تاب، شن‌بازي يا خميربازي.

از 4 سالگي به بعد مي‌توانيد از انواع بازي هاي فكري مناسب استفاده كنيد. انواع عروسك ها يا ماشين ها و توپ ها مي توانند مناسب اين سن باشند.

براي آشنايي با اسباب بازي هاي مناسب كودك زير دو سال كليك كنيد.

چگونه با كودكان 1 تا 6 سال بازي كنيد

علاوه بر دانستن اين موضوع كه چه نوع اسباب‌بازي هايي متناسب با چه سني هستند، بايد اطلاعاتي در مورد بازي هاي متناسب با سن كودك هم داشته باشيد.

بازي هاي مناسب كودكان 1 تا 2 سال: بازي هاي پرشي و ورزشي، استوپ رقص، آشپزي با ظروف پلاستيكي، بازي با توپ

بازي هاي مناسب كودكان 3 تا 4 سال: بازي با اشياء بزرگسالان و تقليد رفتار آنها براي كودكان در اين سنين جذاب است. نقاشي كشيدن، ساخت پازل و بازي هاي ساختماني از ديگر بازي هاي مناسب اين سن هستند.

بازي هاي مناسب كودكان 5 تا 6 سال: بازي هاي علمي و فكري (كارت بازي، جنگاو). بازي هايي براي افزايش خلاقيت (ساختن عروسك و كاردستي، نقاشي). بازي ساخت و ساز( لگو، خمير بازي، اسلايم). تخليه هيجان ( آب بازي، ترامپولين، ورزش). بازي هاي مهارتي( آشپزي، نمايش، قصه گويي، داستان گويي)

بازي‌نكردن با كودكان

كودكان هميشه نيازمند به بازي هستند. بازي‌نكردن كودك موجب مي‌شود از تجربياتي كه با بازي به دست مي‌آورد محروم شود. برخي از تاثيرات منفي بازي نكردن كودكان را مي‌خوانيم. اگر فرزندتان به هر دليلي بازي نمي‌كند و يا رفتار او تغيير كرده حتما براي مشاوره كودك كليك كنيد.

_ باعث افزايش لجبازي، پرخاشگري، رفتار خشونت آميز مي‌شود

_ باعث افسردگي و غمگين بودن، عدم توانايي در بروز احساسات و بي قراري مي شود

_ عدم رشد كامل سيستم اعصاب مركزي و عدم عملكرد مناسب مغز نسبت به زماني كه كودكان بازي مي كنند.

_ نداشتن اعتماد به نفس و خجالتي بودن افراطي و اجتماعي نبودن هم از ديگر تاثيرات منفي عدم بازي با كودكان است.

براي دريافت مشاوره در زمينه بازي‌هاي كودك مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني كودك با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: بازي كودكان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/6/13  ] [ ۱۶ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 1
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب